Jumaat, Ogos 7

Free Apple iPhone - Kempen "I Love Malaysia" Exabytes
Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka
Inilah lirik lagu 31 Ogos nyanyian Allahyarham Sudirman. Lagu ini pastinya menjadi siulan kita bile tibe hari ulangtahun sambutan kemerdekaan negara kite. Lirik lagu yang ringkas tapi penuh maksud yang tersurat mahupun tersirat. Sebagai warganegara Malaysia, kite seharusnya berterima kasih kepada pejuang-pejuang kemerdekaan yang telahpun bersusah payah berkorban jiwa raga dalam memperolehi kemerdekaan. Kemerdekaan dalam erti kata yang sebenar amatlah luas tafsirannya, namun yang paling pasti ialah merdeka jiwa dan minda dari sebarang bentuk penjajahan samada fizikal ataupun mental.

Sempena menyambut Kemerdekaan yang ke-52 ni juga, sebuah syarikat terkemuka penyedia hosting iaitu Exabytes.com telahpun mengambil inisiatif menganjurkan satu kempen 'I Love Malaysia'. Kempen ini bermotifkan memupuk sifat cintakan negara dengan memaparkan 'banner' di blog anda sebagai salah satu tanda anda cintakan negara kita Malaysia. Usaha yang murni oleh Exabytes ni memang patut dipuji kerana bukan setakat kite paparkan saje 'banner' tuh kt blog, malahan ade plak hadiahnyer.

Ape hadiahnyer? 2 hadiah utama iaitu iphone 3G dan 10 hadiah sampingan iaitu Hard Disk Western Digital My Passport Essential 320G. Meriah tul hadiah niekan? So, sesambil kite tunjukkan kasih kecintaan kite terhadap Malaysia tercinta, kalau de rezeki manela tau kan dapatla pulak hadiah tuh.

Bagaimana nak join?
 1. Klik jer di sini, daftarkan diri
 2. Masukkan referrer's email iaitu ahmadhafiz83@gmail.com. Kalau tidak, penyertaan anda tak sah.
 3. Dah siap isi, submit borang tuh.
 4. Lepas tuh, bukak balik email yang anda gune untuk daftar tadi, de satu link. Klik link tu
 5. Die de bagi satu code, copy dan paste kan code tuh ke dalam blog anda.
 6. Kalau x pasti camne nk buat, bgtau saye yer. Saye bantu anda.
Kesimpulannya:
 1. Cintai negara adalah suatu kewajipan.
 2. Hargai kemerdekaan yang ade sekarang, jangan rosakkannye dengan anasir-anasir perosak yang memang duk cucuk-cucuk nak hancurkan keharmonian negara kite.
 3. Berterima kasihlah dan bersyukurlah kepada pejuang-pejuang terdahulu dan sekarang yang bermatian-matian untuk mencapai kemerdekaan dan mengekalkannya.
 4. Bersyukurlah kepada Allah atas nikmat keharmonian dan keamanan yang dikurnia.
 5. Hidup biarlah memberi manfaat bukan mudharat
 6. Sertai kempen 'ILoveMalaysia'
Salam Merdeka!!


Tiada ulasan: