Khamis, Februari 4

Kasih leopard dan antelop


Pengajaran : 
  1. Kasih sayang tidak memerlukan penjelasan.
  2. Jangan membeza-bezakan dalam mencurah kasih sayang.
  3. Jangan bersifat hasad dengki dan saling membenci.

8 ulasan:

fiezaradzi berkata...

tul ek berkasih sayang tu.. bkan penat main, die ngap kang.. hahaa
ke antelop tu rase diri die leopard & leopard rase dorang tu antelop? hahaa.. nyway, tul, kasih sayang lah sesama kite...

mancai berkata...

salam singgah, kalau lapar tak tau la apa jadi tu tapi kebesaran Allah menjadikan kasih sayang antara jalan kehidupan yang mulia tak kira manusia, binatang atau tumbuhan. motivasi kat diri aku jugak ni...huhuhu

hafizmd berkata...

fieza: kalau ini macam..tak taula..dah macam citer ice age yer..hehe..

mancai:mgkin juge leopard tu dah kenyang..tapi setitik kasih sayang yg Allah bagi..cukup besar nkmatnye bagi kita kan?subhanallah

boss berkata...

setuju, jangan lupa selalu bersangka baik.. sifat nabi tu..

suri berkata...

salam kenal..
wah..tgok bintang pun pandai sayangkan anaknye.ni manusia ada anak di buangnya dlm tong sampah..longkang..huhuhu

Hafiz Mohd berkata...

boss:setuju boss..sentiasa bersangka baik lagi bagus..nanti silap2..kite same2 terjerumus dalam sebar benda yang tak betul atau lebih tepat, fitnah

Hafiz Mohd berkata...

suri:salam kenal juge..hehe..itulah..sedeh bile tgk manusia lebih haiwan dari haiwan..

surihati_ku berkata...

hehe..
macam macam hal le..huhuh..dasyat ek..ingat bekas tapawer jer ada..bks ex pun ada gak..huhuh